EMOTIONEEL

‘Niet zeiken, gewoon
doorgaan.’ Are you sure?

In een tijd waar alles snel gaat en perfect moet is er weinig ruimte voor onze interne processen en onderdrukken we vaak onze gevoelens en emoties. Maar hoe ga je hier nu mee om? Hoe leer je te luisteren naar je eigen gevoelens en emoties?

Bewustwording is de eerste en grootste stap.

Als je bewust bent geef je er aandacht aan. Zie het als een ontdekkingsreis en de eerste stap naar je ‘echte’ zelf, waardoor je nog meer van jezelf gaat leren en jezelf nog beter gaat leren kennen.

Breng vaker de aandacht naar

je lichaam en geest.

In plaats van dat je constant bezig bent met alles om je heen, focus je je wat vaker op jezelf. Maak hier bewust tijd voor door bijvoorbeeld te mediteren (kan al 10 minuten per dag) of doe yoga om je lichaam beter te leren aanvoelen. Zo geef je rust en ruimte aan je gedachtes en gevoelens.

Als je je ineens rot, bang of verdrietig voelt door iets of iemand, ook al vind je de reden ‘stom’, realiseer je dan dat het ergens bij je vandaan komt. Herken en erken dat gevoel en de emotie die daarbij loskomt. Laat het er gewoon zijn en laat het bewegen. Je hoeft er niet over te oordelen.

Geef je emotie een betekenis.

Nu heb je een keuze; wat ga je ermee doen? Je kunt het negeren maar je weet nu dat dat niet helpt – dus kom in actie. Gevoelens en emoties zijn extreem waardevol want je leert altijd iets over jezelf.

Wil jij uitvinden wat jouw doelof levensmissie is? Zo doe je dat!

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl