MENTAAL

Hoe houd jij je werk en privé in balans?

Wij zijn er van overtuigd dat wij niet de enige zijn die vinden dat er té weinig uren in een dag zitten. Een groot deel van je tijd wordt opgeslokt aan werk. Daarnaast wil je nog sporten, vrienden zien, thuis zijn voor je partner, familieleden opzoeken én tijd voor jezelf inplannen. Tot slot wil op de hoogte blijven van het laatste nieuws om te voorkomen dat je iets ‘mist’.
Mensen vinden het steeds lastiger om rust te vinden in deze samenleving vol prestatie waarin ze naast hun werk eigenlijk ook nog tijd willen overhouden voor andere dingen.

CREËR INZICHT

Schrijf voor jezelf de volgende zaken eens op:

  • Hoe zien mijn dagen er uit? Maak daarbij eens een weekplanning om inzicht te krijgen.
  • Wat vind ik van mijn leven zoals het nu is?
  • Wat mis ik / zou ik anders willen?


De antwoorden op deze vragen kan jou eens goed met je neus op de feiten drukken. Het zal ons niet verbazen als jouw leven grotendeels uit werk zal bestaan met te weinig tijd voor vrienden, sport en jezelf. Daar ben je namelijk helemaal niet uniek in. Helaas..

MAAK KEUZES

Als je op de vraag: ‘Wat mis ik?’ geen antwoord weet, dan zijn er twee mogelijkheden.


  1. Je bent helemaal happy met je leven en de indeling daarvan. Als dat het geval is, moet je zeker zo door gaan!
  2. De tweede optie is dat je ben “verleert” wat je ooit leuk vond, waar je tijd voor maakte en waar je passie lag omdat je teveel tijd kwijt bent met werken. In principe is dat helemaal niet erg. Maar als je merkt dat er geen balans is tussen werk en privé en dat je iets ‘mist’ ook al weet je niet precies wat, dan is het toch verstandig hier iets aan te veranderen. Keuzes maken dus. Dat klinkt veel makkelijker dan het is, want iedere keuze heeft een gevolg. Die keuze, daar heb je controle over. Het gevolg ervan niet.

Keuzes maken dus. Dat klinkt veel makkelijker dan het is, want iedere keuze heeft een gevolg. Die keuze, daar heb je controle over. Het gevolg ervan niet.

DE BESTE KEUZE

Hoe lastig het soms ook is om te kiezen, soms voel je gewoon dat het zo niet langer kan en neem je een besluit. En helaas weet je altijd achteraf pas of het de juiste keuze is geweest. Dat voel je gewoon. Als het voor jou goed voelt is het op dat moment de juiste keuze is geweest.

Om jou een steuntje in de rug te geven in het maken van de beste keuze hebben wij de volgende tips voor je:

  • Zet alle voor- en nadelen op papier, weeg deze tegen elkaar af
  • Probeer niet alleen te kijken naar het financiële plaatje, maar naar het totaal plaatje
  • Probeer te voelen wat jou gelukkig maakt.
  • Spring in het diepe, en maak een keuze! Welke keuze je ook maakt, het is goed!
  • Last but not least: Kies met je hart: je verstand is om keuzes te begrijpen, niet om ze te maken.

‘Niet zeiken, gewoon
doorgaan.’ Are you sure?

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl