EMOTIONEEL

.Negatieve en
positieve gedachten.

Iedereen heeft zowel positieve als negatieve gedachten. De ene gedachte is soms meer aanwezig dan de andere gedachte, waardoor de positieve of negatieve kant zich meer kan uiten.

Mensen die positieve gedachten de voorhand geven lachen veel, zijn ontspannen en open.

Mensen die negatieve gedachten de voorhand geven lachen weinig, zijn gespannen en gesloten.
Proberen bewust positief te denken bij negatieve gedachten kost moeite maar loont ontzettend. Maar kan je negatieve gedachten dan omzetten in positieve gedachten?

Positieve gedachten geven mogelijkheden

Positieve gedachten geven meer mogelijkheden omdat het daarop gebaseerd is. Met positief denken is de kans groter dat er iets goeds kan gebeuren. Negatieve gedachten daarentegen geven meer beperkingen omdat het gebaseerd is op angst. Met negatief denken is de kans aanwezig dat je ervoor zorgt dat je jezelf kleiner maakt dan je daadwerkelijk bent. De keus is aan jou! Wil je denken in beperkingen of in mogelijkheden?

Positief denken zorgt voor goede beslissingen

Positief denken zorgt ervoor dat je een gunstige uitkomst van een beslissing verwacht en dat zorgt ervoor dat je goede beslissingen kan nemen. Negatief denken zorgt ervoor dat je een negatieve uitkomst verwacht en dat zorgt ervoor dat je geen beslissingen kan nemen. Waarom zou je een beslissing nemen als je toch al denkt dat het niet goed zal uitpakken?

Hoe zet je negatieve gedachten om?

Leer jezelf om zoveel mogelijk aan positieve gedachten te denken.

Hieronder enkele tips die je op weg helpen:

1. Denk aan positieve gedachten op vaste momenten.

Doe dit op meerdere vaste momenten, net nadat je opgestaan bent, voordat je naar bed gaat of tijdens je dagelijkse wandeling. Kies een moment uit dat je de tijd hebt om rustig na te denken en zorg ervoor dat je uiteindelijk goed en tevreden voelt.


2. Richt je aandacht op positieve gedachten.

Zorg ervoor dat je aandacht richt op iets wat je leuk vindt. Een herinnering van een top vakantie of je favoriete muziek. You name it!

3. Negatieve gedachten lossen niks op.

Negatieve gedachten beperken jezelf. Je gaat verkeerd oordelen, piekeren en je zorgen maken. Waar leidt dat naartoe? Voel jij je goed door stress? Heef het zin om te stressen?


4. Houd het leven luchtig en neem je negatieve gedachten niet te serieus.

Maak je niet druk, het komt allemaal goed! Het zijn alleen maar jouw eigen gedachten. Je kunt ervoor kiezen om aan andere gedachten te denken.

De keuze is aan jou!

Je hebt nu een aantal tools gekregen om negatieve gedachten de baas te zijn en positieve gedachten de voorhand te geven. Door positief denken zal je vanzelf merken dat je meer rust, vertrouwen en positiviteit het leven door gaat.

De gouden kooi

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl