ZINGEVING

.Waar word je nou echt
gelukkig van?.

Gelukkig zijn heeft voor ieder mens een andere betekenis. Wellicht word jij gelukkig van het lezen boeken, betekent geluk voor bijvoorbeeld jouw buurman het kunnen maken van muziek en is de betekenis van gelukkig voor je nichtje dat zij iedere avond even kan schilderen. Er zijn zo veel manieren om gelukkig te zijn. Welke zijn nou makkelijk om toe te passen in jouw dagelijks leven?

Waarderen wat je hebt en
waar jij over beschikt

Als je aan iemand vraagt wat diegene nou echt waardeert in zijn of haar leven, heeft die persoon vaak even bedenktijd nodig. Wanneer je dezelfde persoon vraagt wat hem of haar frustreert, weet hij of zij dit sneller te benoemen. Dat komt omdat veel mensen zich minder bewust bezig houden met de dingen die hen blij of gelukkig maakt. Door te leren waarderen wat je hebt, zowel materieel als immaterieel, zorg je voor een bepaalde mentale ontspanning. Daarnaast heeft ieder zo zijn eigen sterke eigenschappen, leer je sterke eigenschappen waarderen en gebruik deze om te groeien als persoon!
Een handige manier om te leren waarderen wat je hebt of waar je over beschikt is om iedere week minimaal 3 dingen op te schrijven waar jij gelukkig van werd die afgelopen week.

Samen zijn is samen lachen

Onder de mensen zijn maakt je gelukkiger. Relaties zijn daarom zeer belangrijk om gelukkig te zijn. Samen zijn creëert en versterkte de band met andere mensen, waar je gelukkiger van wordt. Onder de mensen zijn zorgt er ook voor dat je vaker het huis uit bent. Het gaat er overigens niet om hoeveel sociale relaties je hebt, maar hoe betekenisvol deze relaties zijn voor jou. Juist die relaties zorgen ervoor dat je gelukkiger wordt.

Stop met de ‘quick fix’

Je problemen op een snelle manier willen oplossen zorgt uiteindelijk alleen maar voor meer stress en maakt je uiteindelijk ongelukkig. Het is best oké om je problemen onder ogen te komen en toe te geven wat er op het moment minder goed gaat in je leven. Juist die confrontatie met jezelf zorgt ervoor dat je leert omgaan met je problemen, waardoor je uiteindelijk gelukkig wordt.

ONTSPAN

Zorg ervoor dat je voldoende ontspanning hebt in je leven. Doe dingen die jij leuk vindt. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel belangrijk om dit in te passen in je dagelijks leven. Al is het maar voor een half uurtje per dag.

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl