FYSIEK

.Effecten van dry januari.

Heb je in januari meegedaan aan dry januari?
Dry januari komt uit Engeland en wordt steeds populairder in Nederland. Een maand lang geen alcohol drinken is namelijk harstikke goed voor je. Hieronder zie je voordelen van een maand niet drinken.

Je immuunsysteem versterkt

Uit onderzoek blijkt dat als je alcohol gedronken hebt, dat er een lagere waarde aan witte bloedcellen in je lichaam zit. Witte bloedcellen pakken ziektemaker aan. Als je een maand niet drinkt, stijgt je waarde van je witte bloedcellen. Daardoor loop je minder risico om ziek te worden.

Je lever groeit terug

In je lever worden alle giftige stoffen omgezet in lichaamseigen stoffen onder andere alcohol. Je lever draait overuren als je het ene biertje na het andere biertje neemt. Als je gemiddeld vier tot zes glazen alcohol per dag drinkt, is de kans groter op leverfibrose. Daarbij verschrompelt je lever, doordat hij beschadigd raakt door al die alcohol. Je lever kan tot wel 70% terug groeien, maar daarvoor moet je hem wel een maand rust geven. Dit is, volgens experts van de Universiteit van Nederland.

Je slaapt beter

Voor je lever is het hard werken om alcohol af te breken. Dit gebeurt ook ’s nachts, waardoor je niet echt goed slaapt en brak wakker wordt. Door een maand lang alcohol te laten staan, voel je je vast fitter en meer uitgerust.

Je valt af

Sommige mensen vergissen zich in de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt als je regelmatig alcohol drinkt. Met een glas rode wijn bijvoorbeeld zit je, als je er dagelijks één drinkt, al aan de 574 calorieën binnen een week. Bij mannen worden de extra calorieën opgeslagen als buik vet. Buik vet kan sneller leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes- type 2 en galstenen. Genoeg redenen om een hele maand niet te drinken.

Je krijgt een betere huid

Heb je de laatste tijd nogal last van een droge huid en puistjes? Dat kan aan het weer liggen, maar ook aan de alcohol. De alcohol kan je huid uitdroogt. Je lichaam produceert minder hormonen die je helpen met absorberen van water als je regelmatig alcohol drinkt. Het is het proberen waard. Kijk maar eens wat een maand geen alcohol drinken voor je huid doet.

Dry February, Dry March….

Je drukt met Dry January als het ware op de resetknop, om je lichaam weer een beetje aan te laten sterken. Bevalt die maand zonder ook maar een druppel alcohol te drinken je goed? Probeer er dan nog eens een maand zonder alcohol. Niet voor niets adviseert de gezondheidsraad om helemaal géén alchohol te drinken, of in elk geval niet meer dan één glas per dag.

Doorzettingsvermogen kan leiden tot succes

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl