MENTAAL

.Doorzettingsvermogen kan leiden tot succes.

Tijdens het werken aan je doelen krijgt iedereen weleens te maken met tegenslagen. Iedereen gaat hier op een andere manier mee om. Het is tijdens een tegenslag van belang dat je op tijd inziet dat doorzetten belangrijk is in het leven. Doorzetten tijdens tegenslagen zorgt ervoor dat je je doelen bereikt en succes kunt behalen.

Doorzettingsvermogen betekent ook naar de lange termijn kijken. Je werkt dagelijks heel hard om je toekomstplan te verwezenlijken. Daarbij creëer je oplossingen om problemen aan te pakken en blijf je op positieve wijze naar je doelen toe werken. Je zet je in om af te maken waaraan je begonnen bent. Je hebt het vermogen om tegenslagen te overwinnen en soms ook de minder leuke taken uit te voeren, zodat jij je einddoel kunt behalen.

Passie is nauw verbonden met doorzettingsvermogen. Het is van belang dat je iets doet wat je leuk vindt en aanspreekt, voordat je met volledige overgave alles eraan zult doen om dat ene doel te bereiken. Wees vrij om zelf te ontdekken wat jou aanspreekt, zodat jij doelen kunt opstellen waarvoor jij daadwerkelijk alles over zult hebben om deze te bereiken. Iedereen begint onderaan de ladder, maar ben jij bereidt door te gaan tot het einde, dan kan ook jij successen behalen!

Doorzettingsvermogen ontwikkelen

Vind je passie: Bepaal waar jouw belangstelling naar uitgaat.

Oefen doorzettingsvermogen: Oefen met doorzettingsvermogen door doelstellingen te verdelen in kleine, haalbare stappen. Korte termijn doelen kunnen leiden tot lange termijn doelen, dus doe alles stap voor stap. Hiermee voorkom je al snel dat je tegen grote tegenslagen aan zult lopen.

Wees doelgericht: Dit wil zeggen dat je steevast volhoudt aan jouw ambities en pas stopt als je je doelen hebt bereikt. Richt je op de opgestelde doelstellingen, maar houdt er wel rekening mee dat jouw doelen realistisch en haalbaar zijn.

Ontwikkel hoop en veerkracht: Kijk naar hoe je nu het verschil kunt maken en denk niet dat morgen alles perfect is. Vraag jezelf af wat je nu kunt doen om alles te verbeteren voor morgen.

Emoties in kaart

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl