Hoe kan ik mijn
zoutinname verbeteren?

Zelf kokkerellen maakt al een verschil!

Een groot deel van het zout dat wij eten komt uit producten waar zout aan is toegevoegd door fabrikanten.


Wanneer je zelf sauzen, dressing of soep maakt, dan bepaal jij hoeveel zout wordt toegevoegd.

Smaakmakers zonder zout

Maak je eten op smaak zonder zout. Een klein deel van het zout dat wij eten, voegen wij zelf toe bij het bereiden van maaltijden of aan tafel.


Wanneer je verse- of gedroogde kruiden toevoegt aan jouw maaltijd wordt de inname van natrium al verkleint. Daarnaast maak je de lekkerste kruidenmixen makkelijk zelf. Denk aan Italiaanse, Spaanse of Oosterse kruiden.

SMAAKMAKERS
ZONDER ZOUT

2 theelepels gedroogde basilicum

1 theelepel gedroogde oregano

½ theelepel gedroogde tijm

3 theelepels gemalen zwarte peper

1 theelepel cayennepeper

2 theelepels gemberpoeder

2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)

2 theelepels gemalen komijn (djinten)

1 theelepel gemalen kaneel

Mespunt gemalen kruidnagel

1 theelepel gemalen peper

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gerookt paprikapoeder

½ theelepel knoflookpoeder of verse knoflook

Minder zout!

Als je minder zout wilt eten, kies dan niet voor grof zout of een zoutmolen.
Een zoutmolen maalt het zout grof, waardoor je ongemerkt veel meer zout toevoegt aan het eten.

Havermout pannenkoeken

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl