ZINGEVING

.Mindfulness: Houd je mentale gesteldheid gezond.

Veel mensen ervaren stress of mentale ongemakken. Door bewust met je brein aan de slag te gaan zorg je voor enige ontspanning in je dagelijkse leven. Een manier zonder chemische pillen en/of poeders? Mindfulness! En het werkt echt.
Mindfulness is een soort aandachtstraining, of beter gezegd een training bewustwording.
Er wordt steeds meer bekend over de effectiviteit van mindfulness. We zouden zelfs kunnen zeggen dat regelmatig mindfulness doen gelijk staat aan het eten van voldoende groente en fruit per dag. Door mindfulness train je jezelf op het gebied van slaap, psychische klachten, angst en leerprestaties. Je leert bewustwording te creëren en om te gaan met de dagelijkse negativiteit, die overigens ieder persoon heeft.
Mindfulness is niet alleen nuttig voor mensen die stress ervaren. We zijn als mens vaak bezig met wat er nog komen gaat, of juist wat er al gebeurd is. Voor ieder persoon kan het nuttig zijn om meer in het hier te leven. Ook daar helpt mindfulness mee.

Waar zorgt mindfulness dan voor?

Mindfulness zorgt ervoor dat je ervaringen levendiger worden. Wanneer je aandachtig leeft, zul je meer oog krijgen voor het kleine geluk. Daarnaast raak je meer vertrouwd met wat er zich in je eigen lichaam en mentale gesteldheid afspeelt, gewoonweg omdat je je er bewuster van bent. Ook kun je beter omgaan met pijn op allerlei verschillende gebieden.

Hoe kan ik mindfulness toepassen?

Er zijn veel gratis meditatie-apps online terug te vinden. Met bijvoorbeeld Headspace kun je door middel van een korte dagelijkse training je bewustwording verhogen. Daarnaast bieden wij bij Vitalics ook diverse trainingen aan met betrekking tot energie, balans en bewustwording!

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl