.Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Monique Ballering – directeur Recht Door Zee Casemanagement
In 2011 hebben wij ons casemanagementbureau opgericht. Samen met ons team van geregistreerde casemanagers begeleiden wij medewerkers én werkgevers. Dit doen wij onder andere bij verzekeraars, gemeenten, ov- en mkb-bedrijven. Onze missie: mensen bewegen naar toewijding. Wij kijken verder dan wet- en regelgeving, omdat het om mensen gaat.
80% van verzuim heeft geen medische oorzaak
(emotionele batterij/zingeving batterij)
Iedereen kan ziek worden, echter 80% van verzuim heeft geen medische oorzaak. Medewerkers melden zich ook ziek om andere redenen. Omdat ze hun werk niet meer leuk vinden, niet meer toegewijd zijn of onvoldoende gehoord en gezien worden door hun leidinggevende. Het is voor iedereen belangrijk om te doen wat hij leuk vindt. Iets doen waarvoor hij zijn bed uit wil komen. Daarom is het belangrijk te weten wat medewerkers drijft en wat ze leuk vinden om te doen. Ga hierover met elkaar in gesprek. Wacht hiermee niet tot de medewerker ziekmelden als enige uitweg ziet.
Vitaal blijven tot pensioengerechtigde leeftijd
(fysieke batterij)
De pensioengerechtigde leeftijd wordt steeds hoger. Dit vraagt veel van werkgevers én van medewerkers. Het is belangrijk om tot pensioengerechtigde leeftijd zowel geestelijk als lichamelijk fit te blijven. Voor de een betekent dit dagelijks een ommetje met de hond, voor de ander betekent dit een marathon lopen. Het maakt niet uit wat je doet. Als je maar goed voor jezelf blijft zorgen. Blijf je als werkgever dus de vraag stellen: wat heeft een medewerker nodig om zowel geestelijk als fysiek gezond te blijven op de werkvloer? En wat kan een medewerker zelf doen om mentaal en fysiek gezond te blijven? Ga hierover samen in gesprek.
Juiste balans werk-privé
(mentale batterij)
Veel medewerkers werken nu vanuit huis. Ze proberen thuisonderwijs en hun baan te combineren. Werk en privé lopen door elkaar. Juist nu is het belangrijk om de werk-privébalans te bewaken. Probeer niet alle ballen tegelijkertijd in de lucht te houden, maar verdeel jouw dag in blokken. Maak een blok voor thuisonderwijs, maak een blok voor werk en maak een blok voor ontspanning. Doe één ding tegelijk met aandacht. Hiermee voorkom je dat jouw mentale batterij leegloopt. Het geeft rust en overzicht.

Inhoud Magazine

Thuiswerken: Tips van de fysiotherapeut

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl