.Hoe vind jij je nieuwe routine?.

Wij mensen zijn gewoontedieren! Ons brein en lichaam varen wel bij regelmatig en als hiervan wordt afgeweken kan er stress ontstaan.

Voor de meeste van ons is het dagelijkse leven en het daarbij behorende patroon drastisch veranderd. We kunnen niet meer ons gang gaan, zoals we voorheen gewend waren. Dit kan voor angst, stress en onzekerheid zorgen. Wat gaat er nog gebeuren, hoe lang gaat deze crisis duren, blijf je gezond, blijft je familie gezond, heb je straks nog werk, ga je opnieuw inkomsten genereren, hoe ga je om met eenzaamheid of hoe houd je het in godsnaam uit met zijn allen in één huis? Allemaal onzekerheden die je bezig houden en zaken waar je geen invloed op lijkt te hebben. We hebben het gevoel de controle over ons leven kwijt te zijn.

Hoe kun je toch door deze periode heen komen?

Door routines in je leven in te bouwen waar je wel controle over hebt. Of vast te houden aan routines die je al had, maar misschien aangepast aan de nieuwe situatie.

Routines zijn vooral nu belangrijk omdat ze je een gevoel van controle geven. Controle zorgt voor rust en rust zorgt voor energie en creativiteit. Controle geeft je een gevoel van invloed en kan je aanzetten tot actie. Bovendien geven ze een doel en zorgen voor afleiding.

Inhoud Magazine

De innerlijke saboteur

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl