.Geef kleur aan je ritme.

Kim Muusse
(exmarathonschaatser, sportpsycholoog en leefstijlcoach)

We weten allemaal dat het vinden van een juiste structuur ten goede komt aan onze gezondheid. Echter valt het mij juist op dat mensen in tijde van het coronavirus meer bezig zijn met het vinden naar een nieuwe structuur, in plaats van de oude structuur te omarmen. Zoek op de socials naar #wcrol, #hamsteren en #madiwodovrborrel. Het merendeel van de selfies wordt gemaakt in flubberige joggingbroek. Lees op twitter dat vrouwen bhloos de dag doorbrengen. Gewoon omdat het kan. En misschien onverwachts, maar juist als het gaat om kleding kunnen we een hoop doen om een gezonde mindset vast te houden. Bij je aankleedritueel, voer je onbewust handelingen in een vaste volgorde uit. Tot aan het strikken van je veters toe. Bestudeer dit maar eens!

Een belangrijke mentale voorbereiding op de dag is bedenken wat je aan zult trekken: ‘Heb ik een belangrijke meeting? Matcht dit goed? Is het schoon?’ Je bent met je volle aandacht bij de taak ‘aankleden’. Eenmaal aangekleed, ben je klaar om de dag te beginnen en ook je brains zijn opgewarmd.

Ik hoor je denken: ‘Ik zie de hele dag niemand, waarom zou ik me leuk aankleden?’ Door goed verzorgd voor de dag te komen, draag je namelijk bij aan een positief zelfbeeld. Je bent het waard om jezelf aandacht te geven. Kies daarom voor stoffen die je blij maken, die prettig aanvoelen. En wil je in deze tijd niet gaan voor je gebruikelijke driedelig kostuum of bh? Kies dan met zorg een look waarin je comfy én verzorgd combineert.

Een mooie tip is om de kleur van je kleding hierin mee te nemen.

Want het is vanuit de kleurenpsychologie bekend dat kleuren onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Ikzelf mis de natuur enorm en kies daarom veel voor groen. Groen kalmeert ook nog eens de emoties. Dat is weer handig om mijn werk goed uit te kunnen blijven voeren. En ligt groen niet in de kast? Dan kies ik met zorg groene accessoires.

En aan het einde van de dag is de coolingdown: Outfit uit. De dag afdouchen. Relaxmodus kan aan. Brains are ready to chill.

Inhoud Magazine

Hoe vind jij je nieuwe routine?

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl