.De innerlijke saboteur.

Wanneer je met een doelstelling aan de slag gaat krijg je helaas ook te maken met de innerlijke saboteur.

Wat is nu de innerlijke saboteur?

Iedereen heeft een stemmetje in zijn of haar hoofd (vaak gewoon in de vorm van gedachten) die je probeert tegen te houden, dit stemmetje of deze gedachten noem ik de innerlijke saboteur.

We herkennen het allemaal wel, bijvoorbeeld; het is januari en je wilt beginnen met je goede voornemens. Je bent van plan om naar de sportschool te gaan en om daarnaast gezond te eten zodat je 5 kilo vetmassa verliest.

Nu zal de innerlijke saboteur er alles aan doen om jou niet te laten slagen en gedachten als, je kan ook morgen beginnen, vandaag heb je nog veel te veel andere dingen te doen. Of je hebt dit al vaker geprobeerd, waarom zou het je nu wel lukken? Vaak is zo een gedachten genoeg om je weerhouden of in ieder geval om ervoor te zorgen dat je het niet volhoudt.

Waarom zijn die gedachten er eigenlijk?

Vanuit het overlevingsprincipe moet het lichaam zo min mogelijk energie verbruiken.

Iets in de hersenen wil daar dus voor zorgen, dat is de innerlijke saboteur. Die wil je in je huidige comfortzone houden, dat ben je gewend en dat kost je dus de minste energie.

Helaas is dat in de huidige tijd van overvloed helemaal niet handig.

Corona

Met de huidige Corona crisis is het leven van veel mensen overhoop gegooid.

Mensen kunnen niet meer werken, moeten thuis werken of moeten juist extra hard werken (vitale beroepen). Het dagelijkse ritme is door deze crisis dus flink verandert.

Nu het is verstandig om een nieuwe vaste structuur in je leven aan te brengen zodat je niet in een ongezonde leefstijl terecht komt waarbij je jouw weerstand omlaag brengt.

Een vaste structuur betekent dan op een bepaalde tijd opstaan, doelen stellen (o.a. beweegdoelen, maar bijvoorbeeld ook persoonlijke groei doelen), gezonde eetmomenten, op een vaste (niet te laat) tijd naar bed etc.

Wanneer je met zo een ritme aan de slag gaat krijg je dus ook hier weer te maken met de innerlijke saboteur. De saboteur zal je vertellen om jouw doelen uit te stellen of je aangeven dat het helemaal niet nodig is om met doelen te werken. Zorg ervoor dat jij je bewust bent van je innerlijke saboteur, dat is de eerst belangrijke stap.

Wanneer je er namelijk bewust van bent dat de innerlijke saboteur jou probeert tegen te houden, dan kun jij beslissen om daar niet naar te luisteren. Met je bewuste brein kun je jouw innerlijke saboteur overrulen, daar is dit brein krachtig genoeg voor (wilskracht).

Hoe vaker jij jouw innerlijke saboteur weet te overrulen, hoe sterker (wilskracht) jij wordt!

Succes met het herkennen en overrulen van jouw innerlijke saboteur!

Inhoud Magazine

Online Coaching

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl