.Verantwoord boodschappen

.doen tijdens Corona .

Wat normaal de normaalste zaak van de wereld is, is nu iets heel bijzonders geworden: boodschappen doen. De afgelopen weken is gebleken dat Nederlanders in tijden van een pandemie massaal gaan hamsteren in de supermarkten. Veelal uit angst dat het land in een ‘Lock down’ situatie komt, waarbij de supermarkten wellicht sluiten of men te bang is om de straat op te gaan. Wil je voor meerdere dagen boodschappen doen, omdat je weinig tijd hebt of het risico op verspreiding van het coronavirus wilt voorkomen, maak dan gebruik van de volgende tips.

3-daagse voorraad

Het is begrijpelijk dat je een voorraad wilt hebben, zodat je niet elke dag de deur uit hoeft. Daarom is het handig en verantwoord om te werken met een 3-daagse voorraad. Zorg dat je voor in ieder geval 3 dagen voedingsmiddelen in huis hebt. Dit doe je door te plannen. Kijk goed wat je in je koelkast, vriezer en voorraadkast hebt en maak een planning wat je de komende dagen gaat gebruiken. Stel vervolgens een boodschappenlijstje op en noteer wat en hoeveel je nodig hebt voor de komende dagen. Zo voorkom je hamstergedrag en heb je toch een voorraad in huis.

Voorkom voedselverspilling

Maak allereerst de voedingsmiddelen op waarvan de datum het snelst verloopt. Voorkom ook dat je meer in huis haalt dan je nodig hebt, waardoor je eten zult verspillen. Hamsteren heeft geen zin als je voedingsmiddelen toch weer weggooit, want daar dupeer je alleen maar je medemens mee die het ook kan gebruiken. Indien je toch wat overhoudt, maak dan slim gebruik van je diepvries, want zo kun je de houdbaarheid van verse producten, zoals brood, groente en vlees, aanzienlijk verlengen. Ook kun je kliekjes invriezen, zodat deze later geconsumeerd kunnen worden. Bij het boodschappen doen, is het ook handig om enkele lang houdbare voedingsmiddelen te kopen. Tegenwoordig zijn veel voedingsmiddelen te verkrijgen in blik en pot. Hierbij kan gedacht worden aan peulvruchten, groenten, fruit en vis. Ook gedroogde pasta, rijst en couscous zijn producten die heel lang goed blijven. Door het aanschaffen van zulke voedingsmiddelen kun je de kans op voedselverspilling ook tegengaan.

Kortom, het is niet nodig om te hamsteren, maar doe vooral verantwoord en slim je inkopen in de supermarkt! Koop niet meer dan twee keer hetzelfde product per keer.

Inhoud Magazine

5 Tibetaanse vitaliteitsoefeningen

voor thuis

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl