.Thuiswerken:

.Tips van de fysiotherapeut.

Ondanks dat we massaal thuis blijven, gaat het werken voor de meeste van ons gewoon door. Als fysiotherapeuten hameren we regelmatig op de juiste instellingen van de werkplek. Dit immers een omgeving waar we veel en vaak ook langdurig zijn. Het is om deze reden erg belangrijk dat ook de werkplek thuis zo goed mogelijk wordt ingesteld. Een niet correct ingestelde bureaustoel geeft meer kans op het ontstaan en in stand houden van diverse fysieke klachten, zoals nekklachten of hoofdpijn. Dit willen we graag voorkomen! We hebben speciaal voor de thuiswerker drie instructiefilmpjes gemaakt.

1

Het eerste filmpje

Schetst een ideale situatie: een instelbaar bureau stoel en een op hoogte verstelbaar bureaublad.

2

Het tweede filmpje

Geeft adviezen over de instelling als je wel een instelbaar bureaustoel hebt maar geen in hoogte verstelbaar bureaublad.

3

Het derde filmpje

Geeft adviezen bij een niet verstelbare stoel en een niet in hoogte verstelbaar bureaublad, zoals het werken aan de keukentafel

Het kan zijn dat er bij jou thuis een andere situatie geldt dan bij de getoonde filmpjes. Wees creatief! Als je ergens moeilijkheden ziet bij het instellen, en je ziet zelf niet direct een oplossing, dan raden wij je aan om contact met ons op te nemen. We kunnen via video-bellen met je mee kijken en je op maat advies geven om jouw werkplek zo verantwoord mogelijk in te stellen.

Vragen?
Mail naar jeroen@fia-fysiotherapie.nl of naar lennart@fia-fysiotherapie.nl, of bel naar 072-5112425,
en vraag naar Jeroen Zandstra of Lennart Claus.

Inhoud Magazine

Hoe verhoog ik mijn weerstand

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl