.5 Tibetaanse.

.vitaliteitsoefeningen voor thuis.

"Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf "
De sportschool is dicht, jouw yoga studio ook. Wat nu? Wellicht zijn deze 5 Tibetaanse vitaliteitsoefeningen wel iets voor jou. Zij verhogen direct je energieniveau, versterken jouw mentale kracht en je lichamelijke souplesse neemt toe. Ze worden ook wel de 5 Verjongingsrituelen genoemd, omdat ze een verjongend effect hebben bij dagelijkse beoefening. En ze werken 24 uur lang door. Kortom, een goede start van en investering in je dag! Helemaal nu in deze gekke tijden.

De geschiedenis

De Vijf Tibetanen is een bijzondere combinatie van yoga-oefeningen die afkomstig is uit de Himalaya. De oefeningen zijn afkomstig van Tibetaanse monniken, die ver van de bewoonde wereld in de bergen van de Himalaya leefden, en de oefeningen al eeuwenlang doorgeven aan de volgende generatie. De bewegingsserie bleef een goed bewaard geheim tot een Engelse officier op een reis door de Himalaya bekend raakte met die kennis en deze overbracht naar het Westen. De oefeningen blinken uit door eenvoud, maar hebben niettemin een uiterst vitaliserende werking op zowel de lichamelijke als de mentale conditie.

De oefeningen

De 'Vijf Tibetanen' zijn door hun eenvoud gemakkelijk te onthouden. Weet men hoe ze in elkaar zitten, dan vragen ze ongeveer 15 minuten per dag.

Het resultaat

De rompspieren bestaan uit de bilspieren, heupspieren, hamstrings, buikspieren en rugspieren, deze staan allemaal met elkaar in verbinding. Door consequent oefeningen te doen waarmee je de controle en balansbeheersing over je rug, bekken, heup, knie, buik en billen traint, ben je minder vatbaar voor blessures. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit leidt tot 30% minder blessures!

Andere positieve effecten kunnen zijn

Afvallen Een beter geheugen krijgen Haargroei stimuleren Betere spijsvertering Je jonger voelen.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe je de 5 Tibetaanse vitaliteitsoefeningen kunt uitvoeren? Bekijk dan het filmpje, waarin ik uitleg geef hoe je ze het beste kunt uitvoeren.

Opbouw schema

Ik adviseer om te beginnen met 5 keer per Tibetaanse oefening en als je dit een week hebt gedaan, verhoog je naar 7 keer per oefening, totdat je na een aantal weken op 21 keer per oefening uitkomt en dit is het optimale aantal voor het beste resultaat. Zorg er wel voor dat je iedere oefening evenveel doet, want dan is het effect het grootst. Dus als je bij 1 oefening bijvoorbeeld blijft hangen op 11 keer, dan doe je de andere Tibetanen ook 11 keer, totdat het je lukt om het aantal voor alle 5 te verhogen naar 13 enzovoorts.

Houd hierbij in gedachten dat je niet forceert en dus goed luistert naar je lichaam. Als je pijn ervaart is dit een grens die je lichaam op dat moment aangeeft. Veel succes en plezier bij het beoefenen van de 5 Tibetanen!

Inhoud Magazine

Trainingen

www.vitalics.nl | 085 – 130 29 30 | info@vitalics.nl